top of page

activiteiten

De verschillende activiteiten

Hieronder de drie verschillende activiteiten die te organiseren zijn:

1. Deze kleinschalige activiteit is de ontmoeting tussen jong en oud. De kinderen (bijvoorbeeld van een kinderdagverblijf of een gastouder met enkele kinderen) komen op bezoek bij de ouderen. De ouderen en kinderen zitten aan een grote tafel, bij voorkeur om en om. We starten met het gezamenlijk zingen van kinderliedjes, onder begeleiding van de gitaar. De meeste liedjes gaan gepaard met bewegingen, die beide doelgroepen meestal nog wel kennen Een mooi voorbeeld hiervan is ‘Deze vuist op deze vuist’. Dit liedje zorgt voor een leuke interactie tussen jong en oud. Daarnaast nog een spelactiviteit met ballen en ballonnen en tot slot doen de kinderen nog een dansje, waarbij ook ouderen vaak meedoen. Het is dus eigenlijk de bedoeling dat er zoveel mogelijk leuke interacties ontstaan tussen jong en oud.

2. De tweede activiteit lijkt wat op de eerste, maar dan is het een complete schoolklas die op bezoek komt, dus dan is de activiteit wat grootschaliger. Een schoolklas telt tegenwoordig al snel meer dan 20 kinderen. Ook dan zingen we gezamenlijk kinderliedjes, meer voor wat oudere kinderen bedoeld. De leeftijdsklasse is dan ongeveer 4-6 jaar. Liedjes die dan in de smaak vallen zijn: Lief, klein konijntje, Tsjoe, tjsoe wa, en bijvoorbeeld: Hoofd, schouder, knie en teen. Er is ook een onderdeel met ballen en ballonnen en op het eind ook meestal een dansje.

3. De derde activiteit is er een zonder kinderen. Dan zingen gezellig samen liedjes uit de oude doos. Enkele voorbeelden:

'De klok van Arnemuiden, Sari Marijs, Och, was ik maar bij moeder thuisgebleven, etc. Zelf ben ik sinds een aantal jaren ook liedjes aan het schrijven, dus bij deze optredens speel ik dus ook een blok met eigen nummers. Speciaal voor de provincie Zeeland heb ik ook een aantal liedjes in dialect geschreven.


 

Deze prachtige activiteiten zijn uitermate geschikt voor:

  • Verpleegtehuizen.

  • Organisaties die dagopvang organiseren voor ouderen.

  • Een ouderensoos.

  • Alle andere stichtingen of verenigingen waarin ouderen zich verenigd hebben.

  • Dorpshuizen


 

Heeft u vragen of wilt u een activiteit opzetten? Zie contactpagina voor telefoonnummer of email!


 

Een insteek van mijn activiteiten is in ieder geval om te verbinden, jong met oud. Daarnaast probeer ik de activiteiten zo persoonlijk mogelijk te maken en probeer alle deelnemers zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen.

bottom of page